«Υδρα με χαρταετούς» του Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα

Την Πέμπτη επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα «Ύδρα με χαρταετούς» . Ένα από τα παιχνίδια που παίξαμε ήταν να δούν τα παιδιά στην αίθουσα προβολών τον πίνακα και να τον παρατηρήσουν για 20 περίπου δευτερόλεπτα.Ύδρα με χαρταετούς" Στη συνέχεια τον αφαίρεσα από την οθόνη και τα παιδιά προσπάθησαν να αναφέρουν όσον το δυνατό περισσότερες εικόνες – λεπτομέρειες μπορούσαν από τον πίνακα. Είπαν τους χαρταετους, τα σύννεφα, τον ανεμόμυλο, τα πουλιά, τα σπίτια, τα σοκάκια, τους κάκτους, τα δέντρα, την τέντα, τους λόφους, τη θάλασσα και πολλά άλλα, όμως είπαν και κάποια που το ενηλικο μάτι δύσκολα θα τα έβλεπε. Είδαν το κοτέτσι που έχουν φύγει μια άλλη μέρα όλες οι κότες του και εννοούσαν αυτό :

Είπαν επίσης ότι το μέρος είναι ερημωμένο και όταν ρώτησα τα παιδιά γιατί πιστεύουν ότι το μέρος είναι ερημωμένο έδωσαν μια πολύ λογική απάντηση «βλέπεις κανέναν άνθρωπο στον πίνακα;»

Μια άλλη ομάδα παιδιών, σ αυτά που ανέφερε ως λεπτομέρειες του πίνακα ήταν «οι άνθρωποι που είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους»

Νομίζω ήταν μια εικαστική ανάλυση με περιεχόμενο!!!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε